Letayeled- טיפים לטיול ארוך עם פעוט
- Lilach Taub Umansky
- 2 במרץ 2019
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 23 במאי 2022

אם יש לכם זמן לקרוא שורה אחת זאת השורה- אם לילד יהיה כיף, גם לכם יהיה כיף. כלומר יהיו לו מספיק גירויים והפעלות שמתאימות לו, הוא ינוח כשהוא עייף ויהיה לו אוכל שמתאים לו. הכי חשוב- להתאים את הטיול לשגרת היום של הילד, ולא לנסות למתוח את גבולות היכולות שלו כדי להספיק עוד משהו!
אז איך בעצם עושים את זה? ישנם דברים שאנחנו יכולים להכין מראש ולהתאים לילד, אבל יש דברים שהם לא בשליטתנו- וגם לזה כדאי להיות מוכנים, לבוא בגישה חיובית ולהתגמש.
אומנם טיול עם ילדים שונה לגמרי מהטיול שהיה אחרי הצבא, או בירח דבש- בזמנים שלנו, עד מאוחר ופעילויות שממש לא מתאימות לילדים... חוף הים הוא כבר לא מנוחה ובטן גב, וטיול בעיר דורש הרבה ערנות וסבלנות. מצד שני דרך העיניים של הילד אנחנו חווים זווית כל כך שונה, הכל מאוד מרגש ומעניין יותר. עם תכנון מתאים ותיאום ציפיות (בין כולם) אפשר לטייל לאורך זמן ככה שכולם נהנים.

טיסה- היום בו טסים הוא תמיד יום ארוך ומעייף, ועם ילדים האתגר גדול עוד יותר. לכן כדאי לקחת כמה דברים בחשבון. יש שיעדיפו טיסה ישירה והגעה מהירה ליעד, ויש שינסו למצוא אופציה זולה יותר ויאלצו לקחת טיסה עם קונקשן. אנחנו מהסוג השני, לכן בחיפוש הטיסה אני משתדלת לחפש קונקשן קצר מאוד (יותר משעה אבל לא יותר מ-4 שעות).
בטיסה ארוכה, אני תמיד אחפש טיסה שיוצאת בשעות הערב ונוחתת בבוקר.
אבל מה אם יש עיכובים? מה אם הטיסה היא דווקא בשעות היום? או אם הילד לא נרדם? תמיד לפני נסיעה ארוכה אני מכינה משחק חדש- מדבקות או ספר למשל, וכן תמיד יש לי נשנושים בתיק . לגדולים יותר- אפשר להביא מחשב נייד ולהכין תיקיית סרטים. ושוב- גישה חיובית וסבלנות!
לינה- בחירת החדר היא אחד הדברים החשובים בטיול. החדר בעצם מיועד בעיקר לשינה, כאן המפתח לשמירה על סדר היום של ילדים קטנים- כך שהם יוכלו לישון כשהם עייפים, בצורה שלא תגביל אתכם ותחייב גם אתכם לסגור את היום. מיקום מרכזי חוסך את הזמן בחזרה לחדר, ומאפשר לאחד מבני הזוג להמשיך להסתובב, או ללכת ולהביא את הטיול אלינו לחדר- לקנות אוכל ושתיה.
עוד טיפ בבחירת החדר- שיוצר זמן לזוגיות וגם זמן לעצמי- כשאני מחפשת במנוע החיפוש אני תמיד מסמנת בסינון את האופציה לחדר עם מרפסת. בזמן שהילדים ישנים אפשר לקרוא ספר, לדבר, לשתות ולאכול או כל דבר אחר שמתאים לנו... הרי גם אנחנו בחופש.

תחבורה- כלל שלמדתי- הדרך הקצרה לפעמים מתגלה כדרך ארוכה יותר. למשל נסיעה בין שני מקומות של כ-5 שעות באוטובוס, תהיה כחצי שעה בטיסה. אבל צריך לקחת בחשבון גם הגעה לשדה התעופה, זמני המתנה וכולי- לפעמים יוצא אותו הזמן, אבל עם יותר מעברים וסירבול. לעומת אוטובוס אחד כל הדרך- בו אפשר לישון, או לראות את הנוף.
עם ילדים קטנים עדיף לבחור את היעדים בתוך המדינה לפי מרחקי הנסיעה ולתכנן נסיעות קצרות- ככה גם לא מאבדים יום בנסיעה. כדאי לזכור שתמיד כדאי להיערך לעיכובים, להכין מספיק אוכל ומשחקים לדרך.
אוכל- יש ילדים שמנסים דברים חדשים בקלות ויש שלא. אחת מהחוויות בטיול זה האוכל המקומי. אבל לכל מקרה שלא יהיה תמיד עדיף שיהיה בתיק משהו שהילדים בטוח יאכלו (לפעוט שלי למשל לקחתי פתי בר, רסק תפוחים ומקלוני גריסיני).
הצעה לרשימת ציוד:
תיק תרמילאים גדול- ולא מזוודה- משאיר שתי ידיים פנויות לעגלה או לילד, אין בעיה עם מדרגות או הליכה בחוף הים.
טיולון/ עגלה- מאפשר להמשיך להסתובב כשהקטן ישן.
לול טיולים מתקפל- בחלק מהמקומות אין בזה צורך, אבל אם לא נשארים במקום אחד- יש עוד משהו קבוע לילד. +מצעים.
מנשא- מעולה לטיולים מעט יותר אתגריים, בהם לקטן יהיה קשה ללכת.
בוסטר- מתקפל וקטן.
מוניטור- כשהילדים ישנים ואתם במרפסת תוכלו לשמוע (ולראות בחלק מהמכשירים) את הילדים.
צעצועים- שלא תופסים הרבה מקום ומשקל- עדיף דברים חדשים שיחשפו לאט לאט. למשל צעצוע חדש למקלחת הראשונה מחוץ לבית, ספר חדש לפני השינה וכולי.
תיק עזרה ראשונה- תרופה להורדת חום, תרופה נגד אלרגיה, מספרי ציפורניים, שמן אקליפטוס לאף סתום, מדחום...
חיתולים, מוצצים, שמיכי, משחה נגד תפרחת חיתולים, מגבונים...
קרם נגד שמש- למבוגרים ולילדים.
אוכל- לטיסה, לדרך, נשנושים לעת צרה- דברים מוכרים מהבית.
למבוגרים- מוזיקה, קלפים, ספר...
תיעוד- הכי כיף לצלם המון ולא לשכוח להכין אלבום אחר כך! ילדים קטנים לא ממש זוכרים מה היה בטיול- אבל את התחושה ניתן להחזיר בצפיה בתמונות.
לקריאה נוספת:
נשמח לעזור בתכנון טיול עם ילדים ביעדים מובילים: תאילנד, פיליפינים ויפן.
Comments